Wij zijn op dit moment gesloten en genieten we van de zomervakantie. Vanaf 21 augustus zijn wij weer bereikbaar.

Onderwijs

Kegro maakt zich sterk voor de toekomst van techniek!

Terwijl het leerlingenaantal dat kiest voor techniekonderwijs daalt in onze regio, stijgt de vraag naar vakmensen met kennis en skills juist enorm. Bedrijven binnen de bouw, elektro & installatie, gezondheidszorg, logistiek, transport en de hightech uit onze regio staan te springen om jong talent.

Het project Sterk Techniekonderwijs moet hier verandering in brengen. Dit is een samenwerkingsverband tussen onderwijs, bedrijven en overheid.  Het doel van dit project is om leerlingen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek en om het imago van “werken in de techniek” te verbeteren. Het project zorgt ervoor dat er aandacht komt voor aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs zodat leerlingen goed worden voorbereid op een opleiding en werk in de regio.

Kegro zet zich in voor dit belangrijke project door bijvoorbeeld rondleidingen te geven,  stageplaatsen aan te bieden en mee te denken over de ontwikkeling van het techniekonderwijs. We nodigen leraren uit om kennis te maken met de laatste Kegro technieken. We proberen op deze manier niet alleen over techniek te praten, maar ook juist de techniek te laten zien. Leraren kunnen de leerlingen dan beter begeleiden bij hun studiekeuze.

Sterk Techniek heeft de landelijke BLIQ campagne gestart om jonge leerlingen te interesseren voor een technisch beroep. Bekijk hier hoe Gerrie Kegro heeft vertegenwoordigd in de BLIQ campagne.

Samenwerking Scholen

Naast de contacten die we hebben met diverse onderwijsinstellingen in de omgeving van Groesbeek/Nijmegen, zijn we ook een samenwerking gestart met het Montessori College Groesbeek. VMBO-leerlingen worden door middel van rondleidingen geïnformeerd over een baan in de techniek. En door meewerkstages kunnen we leerlingen zelf laten ervaren hoe het is om met hout te werken en in de toekomst bij Kegro aan de slag te kunnen.

Kegro bezoeken met de klas!

Ben je benieuwd naar ons bedrijf en wil je met je klas een kijkje komen nemen om zelf te zien hoe we de mooiste deuren van Nederland maken? We geven jullie graag een rondleiding om ons mooie bedrijf te laten zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.